Du er her: Forside | Østfold | Hvaler | Presentasjon
Hvaler kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 4060
Fylke: Østfold

Presentasjon av Hvaler kommune

Enten du kommer til Hvaler via fastlandsveien fra Fredrikstad eller med båt inn til en av øyrikets mange havner, vil du se at kommunen består av en rekke større og mindre øyer. Alt i alt regner vi med at det her utenfor Glommas munning er rundt 830 øyer, holmer og skjær med et flateinnhold på over 20 m2.

Gravningsundet søndre sandøy

Hvaler kommune grenser i nord til Fredrikstad, i nordøst til Sarpsborg og Halden. I øst har kommunen grense til Sverige og Strømstad og i vest til Tjøme.
De største øyene regnet fra vest er Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy og Kirkøy.

Nesebukta, Vesterøy. Mars 2003

Kommer du landeveien fra Fredrikstad er det m.a.o. Vesterøy du kommer til først. 
Kartet over Hvaler gir et godt bilde av øyriket.
På Kirkøy ligger kommunens administrative sentrum Skjærhalden med rådhus, kjøpesentra, restauranter og overnattingssteder, varehandel, tjenesteyting og en moderne gjestehavn.

Søndre Sandøy. Juni 2007

Rutebåt med 19 avganger i døgnet frakter fastboende og feriegjester til Nordre- og Søndre Sandøy, Herføl og Lauer. Lauer har i dag kun fritidsboliger.
Landskapet på Hvaler er preget av et lavt terreng der det høyeste punktet Bankerødkollen, stikker 72 moh. Vi skal imidlertid ikke komme langt utenfor Hvaler før vi finner dype havkløfter ned under 400 m. I dette havområdet er det bl.a. avdekket spennende koraller. Dette igjen har gitt støtet til et arbeid for å etablere landets første nasjonalpark i et havområde.

Kilde; hvaler.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet