Østre Toten kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 14530
Fylke: Oppland

Presentasjon av Østre Toten kommune

Østre Toten - trygge og trivelige oppvekstvilkår!

Desemberlys over Lena, Østre Toten
Desemberlys over Lena, Østre Toten


Vi opplever at flere og flere ønsker å bosette seg i distrikta. Vil du tilbake til bygda, eller er i en livsfase hvor du søker gode og trygge levekår for familien? Søker du nærhet til natur og friluftsopplevelser, fredelige omgivelser og vakkert kulturlandskap? Vil du kanskje trekke deg tilbake for å puste ut, og nyte det gode liv på landet? Vi vil med denne oversikten hjelpe deg til å vurdere Østre Toten som ditt neste hjemsted! Hjertelig velkommen til oss!

[ Link til Østre Totens nettsider ]
[ Link til Østre Totens egen tilflytterportal ]

Kolbu
Kolbu

Østre Toten er ei brei Østlands-bygd på vestsida av Mjøsa og lengst sør i Oppland fylke. Kommunesenteret er Lena. Fra Oslo er det en 1 1/2 times biltur til Østre Toten nordover langs E6 og Rv. 33 fra Minnesund. Vi ligger dessuten en time med bil fra Hamar og Lillehammer, og 15 minutter fra Gjøvik. Vi er tett nok ved - og langt nok unna!
Østre Toten har variert natur. Det spenner fra Mjøsa via bygda opp i Totenåsen. Det høytliggende, varierte skogområdet Totenåsen i syd med store områder av uberørt natur og en mengde mindre tjern gir gode muligheter for rekreasjon, jakt og fiske såvel sommer som vinter. Den 40 km. lange strandlinja mot Mjøsa i nord gir god tilgjengelighet til vannet. Verdens eldste hjulbåt Skibladner har fast anløp på Kapp.

Bading ved Hekshusstranda
Bading ved Hekshusstranda



 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design




Siste fra eiendomsmarkedet