Du er her: Forside | Nordland | Dønna | Presentasjon
Dønna kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 1440
Fylke: Nordland

Presentasjon av Dønna kommune

E-post Skriv ut
Drømmer du om å flytte til Helgelandskysten slik de gjør det i Himmelblå? Dønna er en øykommune med storslått natur og rik historie.

Måneskinn på dagen
Måneskinn på dagen

De ca 1500 fastboende bor spredt på øyene Dønna, Løkta og Vandve. Dønna er hovedøya, hvor kommunens administrasjonssenter Solfjellsjøen ligger. Havørna og måsen hersker over resten av de rundt 3000 holmer og fløskjær.
Naturen er frodig og gavmild. Du finner både innlandsnatur med skog, våtmarker og høge fjell, samt den typiske kystnaturen med nakne holmer og skjær. Dønna har alt! For friluftsmennesker som liker å gå i fjell og mark er Dønna kommune ideell. Dyrelivet er svært variert, med en unik fuglefauna og mye småvilt. Det drives jakt på rype, gås, hare og rådyr. Den fiskeinteresserte kan velge mellom havfiske fra land og båt eller stille fiskevatn hvor ørreten spretter.

En holme ute i havet, Dønna
En holme ute i havet, Dønna

Dønna har gode kommunikasjoner med ei stor og tidsmessig bilferge til og fra fastlandet. I tillegg anløpes Bjørn daglig av hurtigbåt på veg til og fra Bodø/ Nesna og Sandnessjøen. I 1999 sto også brua til nabokommunen Herøy ferdig.
De fleste arbeidsplassene finnes innen landbruk, fiske, fiskeoppdrett, offentlig virksomhet, samt reiselivs- og servicebedrifter. Det finnes etter hvert flere muligheter til overnatting for dem som har lyst til å besøke oss.

Gode fiske muligheter, Dønna
Gode fiske muligheter, Dønna

Kilde;
www.donna.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet