Du er her: Forside | Nordland | | Presentasjon
Bø kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 2780
Fylke: Nordland

Flytte til Bø kommune?

E-post Skriv ut
Skal du flytte hjem til Vesterålen? Eller vurderer du helt konkret å flytte til Bø kommune i Nordland? Eventyrkommunen Bø karakteriseres ofte som perlen i øyriket Vesterålen!

Sund med Litjskata i bakgrunnen
Sund med Litjskata i bakgrunnen

Natur og miljø
Særlig kjennetegnes kommunen av stor variasjonsrikdom i landskap og vegetasjon. Dette er stedet som kan by på frådende storhav og mild skjærgård, kvite sandstrender og fargesprakende myrer, flate moer og alpine tinder, kakafoniske fuglefjell og speiltyste våtmarker - i et åpent miljø. Naturen byr på ekte vare, her er alltid en sesong for de annerledes naturopplevelsene. Les mer fakta om Bø her.

Reginedagan
Reginedagan

Tilbud for ungdom i Bø
Bø kommune kan skryte av en rekke ulike tilbud for barn og ungdom. Alle arrangement er selvsagt rusfrie.
Vi nevner blant annet opplyste skiløyper vinterstid, innendørs fotball/håndball-bane, svømmehall og skytterhus med mer. Ellers arrangeres det stadig ungdomsarrangement som båtførerkurs, ungdomscafe, overnattingsturer i regi av ungdomsklubbene, Reginedagan om sommeren og egen rockefestvival for ungdom.
Skoler og barnehager
Alle barn, unge og voksne i Bø kommune skal gjennom kvalitativt gode og likeverdige opplærings- og oppvekstvilkår gis mulighet for læring til gagn for dem selv og det samfunn de lever i.
Barn og unge skal trives i våre skoler og barnehager i et læringsmiljø tilpasset fremtidens samfunn.
I Bø har vi barneskole på Steine, Straume og Eidet og ungdomsskole for hele Bø på Rise (Asterset). Til sammen har skolene i Bø ca. 336 elever.
I tilknytning til alle barneskolene er det etablert skolefritidsordning for 1. - 4. klasse som har åpent hele året fra 07.00 - 16.30. Det er ledige plasser i alle SFO tilbudene.
Det er 4 kommunale barnehager i Bø. Disse er plassert på Eidet, Straume, Fjærvoll og Vinje. Barnehagen på Vinje har to avdelinger som er splittet i to forskjellige bygg. Tilsammen har barnehagene plass til ca. 115 barn, noe som innebærer at alle som søker ved hovedopptak får tilbud om plass.
I tillegg er det en privat familiebarnehage på Straume.

Dykkerkurs
Dykkerkurs

Kulturtilbud
Bø er en kommune med et bredt og spennende kultur- og fritidstilbud. Selv om vi er en liten kommune fins det mange muligheter for alle aldre og interessefelt, og vi arbeider kontinuerlig med å gjøre tilbudet bedre.
Ved siden av det offentlige tilbudet, bidrar lag og foreninger til høyt aktivitetsnivå, og Bø er dugnadskommunen fremfor noen også innen kultur og fritid.
Bø Kulturskole har som visjon at de skal være et ressurssenter for kunst og kultur i kommunen - og at de skal ha et tilbud til alle som ønsker å lære å spille, skape og uttrykke seg kunstnerisk.
Idrettstilbud
Idrettstilbudet i Bø er bredt og preget av stort magfold.  En rekke ulike tilbud fra fotball, håndball, ski, til ridning, havkajakk, skyting og vanlig trenings/trim-grupper.  Komplett oversikt over idrettslag i Bø.

Nykan i Bø
Nykan i Bø

Næringsarbeid og utvikling i Bø
Bø kommune har hatt en offensiv "motkonjunkturstrategi" for næringsrettet innsats i mange år.
Stadig nye utfordringer og endringer i rammebetingelser for kommune og næringsliv har gjort det nødvendig å gjennomføre omfattende analyser og strategivurderinger for dagens Bø. Politikerne i Bø har i mange år satset tid, penger og engasjement på næringsutvikling og næringsrettet infrastruktur. De siste årene har kommunen gitt egenkapitallån med relativt høy risiko. For strategisk næringsplan i Bø kommune - trykk her.
Mer informasjon
Ønsker du mer informasjon? Prøv en av følgende kanaler;
+ www.boe.kommune.no
+ Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
+ Tlf. 76 11 42 00
+ Nærings- og tiltakskonsulent er Arne Osnes
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet