Inderøy kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 5870
Fylke: Nord-Trøndelag

Presentasjon av Inderøy kommune

E-post Skriv ut
Drømmer du om å bo på landet, men likevel med folk, liv og røre rundt deg? Inderøy Kommune frister med vakkert kulturlandskap, et rikt kulturmiljø og opplevelser for store og små. Her er et yrende næringsliv, spesielt i småskalabransjen, men også blant de større. Kommunen ligger plassert som en halvøy nord i Trondheimsfjorden, med to timers kjøreavstand fra Trondheim.

Utsikt over Straumen
Utsikt over Straumen

Straumen er kommunesenter og ligger der Børgin er forbundet med Tronheimsfjorden.
I dag består kommunen av fem skolekretser/grendesamfunn; Røra, Sakshaug, Utøy, Kjerknesvågen og Sandvollan. Kommunen grenser til Steinkjer og Verdal og har sjøgrense mot Mosvik, Levanger og Verran. Kommunen ligger ca 11 mil nord for Trondheim og E6 og nordlandsbanen går gjennom kommunen på Røra, der det også er jernbanestasjon.

Muusbrua
Muusbrua

Kulturlivet i Inderøy er preget av allsidighet, samarbeid, kreativitet og nytenkning. Kommunen ble 1996 kåret til årets kulturkommune i Norge. De ulike grendesamfunnene har stor idretts og kulturaktivitet basert på frivillighet og dugnad.
Inderøy kulturhus(1990) består av kulturdel og idrettshall. Her er det et yrende kulturliv fra morgen til kveld. I kulturhuset er Inderøy bibliotek, Inderøy kulturskole, Musikk i Nord-Trøndelag og aktiviteter gjennom musikk-, dans- og dramalina på Inderøy videregående skole.

Inderøy sett mot Straumen
Inderøy sett mot Straumen

Kilde;
www.inderoy.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet