Du er her: Forside | Buskerud | Sigdal | Presentasjon
Sigdal kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 3505
Fylke: Buskerud

Presentasjon av Sigdal kommune

Sigdal er kommunen for deg som søker et sted med flott natur, gode oppvekstvilkår, full barnehagedekning, en god og stabil grunnskole og et meget aktivt foreningsliv

Andersnatten Lauvlia
Midt i Buskerud fylke - mellom Numedal i vest og Hallingdal i øst - ligger Sigdal kommune. Bygda strekker seg fra Simostranda i Modum til Haglebu på vestsida av Norefjell, - et langstrakt dalføre med alt fra vide jordbruksbygder i sør til høgfjell i nord.

Fra kommunesentret Prestfoss er det rundt 6 mil til alle de tre Buskerud - byene.

Barn som leker ved Prestfoss skole

Som mange andre distriktskommuner har også Sigdals befolkning problemer med å finne arbeid i hjemkommunen. Med forholdsvis kort vei til et stort arbeidsmarked har likevel mange valgt Sigdal som bokommune. Rundt 40 prosent av arbeidsstyrken pendler ut av kommunen.

Barn som maler i TH. Kittelsens hjem

Nesten alle virksomheter i Sigdal har hatt positiv utvikling de siste år, og de har heller tatt inn folk enn sagt opp. Flere virksomheter ekspanderer, og det er svært positivt.
Vår store styrke er at vi kan by på meget trygge og gode bo -og oppvekstforhold, en meget god barnehagedekning og stabile og trygge forhold i grunnskolen. Vi har tre barneskoler og en sentral ungdomsskole. Alle fem barnehagene blir drevet privat med kommunal støtte.

Skog og vakker natur Sigdal

De mange frivillige lag og foreninger i kommunen gir et svært variert tilbud til unge og eldre på deres fritid. Det er svært god aktivitet i mange av disse lagene, og viljen til dugnad og frivillig innsats er stor. Det er bygd mange fine idrettsanlegg rundt om i kommunen.
Siste skudd på stammen er et kommunalt ungdoms -og idrettshus ved sentralidrettsanlegget i Prestfoss der også ungdomsklubben har sine aktiviteter.

I Sigdal finner du dessuten flotte naturopplevelser fra lågland til høgfjell!

Kilde; sigdal.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet