Oppegård kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 24900
Fylke: Akershus

Flytte til Oppegård kommune?

Oppegård kommune ønsker alle velkommen til en kommune preget av kvalitet og mangfold. Selv om vi er en liten kommune i utstrekning, har vi mye å tilby. Her er trygge og barnevennlige bomiljøer i grønne omgivelser, nærhet til sjøen og marka samt gode forhold for næringslivet. Kommunen har et rikt organisasjons- og kulturliv og flere idrettslag sørger for aktiviteter både sommer og vinter. Kommunen er med 37 km2 den minste kommunen i Akershus, og grenser mot Oslo i nord, Østmarka i øst og Bunnefjorden i vest. Kolbotn er hovedsenteret for service- og handelsvirksomhet, mens hovedvekten av næringslivet er lokalisert til Mastemyr næringspark og Sofiemyr-området.

Kolbotn
Kolbotn

Dette er Oppegård
Kolbotnvannet
Kolbotnvannet
Familiekommune
Næringslivskommune
Idrettskommune
Kulturkommune
Friluftslivskommune
Kystkommune
Helse/miljøkommune
Familiekommune

 

Kommunen har gode bomiljøer og full barnehagedekning. Det er også varierte tilbud innenfor kultur, idrett og friluftsliv. Her er bl.a. kulturskole, kor, korps, amatørteater, flere speidergrupper og stor aktivitet innenfor de fleste idrettsgrener.

 

Næringslivskommune

Oppegård har en aktiv holdning til - og ønske om å legge forholdene godt til rette for næringslivet. Sentral beliggenhet, god infrastruktur og mange servicetilbud er viktige forutsetninger for næringsetablering. Dette er også viktige årsaker til at mange har etablert seg i Oppegård. Det samme er gode kommunikasjonsløsninger. Enten man bruker bil, buss eller tog, tar det bare 15 minutter til Oslo sentrum. Flybussen, som har avgang hver time, bruker ca. 50 minutter til Oslo lufthavn. Kommunen har ca. 9 000 arbeidsplasser, fordelt på ulike næringsområder. I Mastemyr næringspark finner vi bl.a. Kodak, Volvo, IBM, Stabburet og Ford. For øvrig finnes bl.a. bedrifter som DFDS Transport, Jernia samt en rekke håndverksbedrifter.

Idrettskommune

 

Sofiemyr idrettspark
Idrettsparken på Sofiemyr

Oppegård har en aktiv befolkning. En stor del av innbyggerne er medlem i idrettslag og kommunen har idrettshaller på Sofiemyr og på Greverud. I idrettsanlegget på Sofiemyr er det også en svømmehall. På Sofiemyr og på Østre Greverud ligger bl.a. kunstgressbaner, og Sofiemyr stadion som er godkjent for toppseriespill i fotball. 

Du kan kjøre slalåm i Ingierkollen, seile i Bunnefjorden og spille golf på en 18-hulls golfbane i Oppegård syd og på en 9-hulls bane ved Gjersjøen. Østre Greverud Idrettspark har foruten golfbanen, fotballbaner og er et godt utgangspunkt for marka som ligger like ved for bruk både sommer og vinter.

Selv om det er masseidretten som preger kommunen, kan vi også smykke oss med flere OL-gull, både i bryting, spyd og damefotball.

Ingierkollen og Gjersjøen
Ingierkollen og Gjersjøen

Kulturkommune
Kolben
Kolben kultur og aktivitetssenter

Ved Bålerud brygge i Bunnefjorden, ligger Roald Amundsens hjem, Uranienborg. Det står fortsatt slik polarforskeren forlot det i 1928 og er i dag museum. Oldtidsveien er et urgammelt veifar, som går gjennom kommunen. Her finnes flere gravrøyser og en omveltet bautastein, kalt Kongebordet. Den Fredrikshaldske kongevei går parallelt med Oltidsveien og ble anlagt på 1600-tallet. Dagens Oppegård har et rikt kulturliv, noe som sammen med idrett- og friluftsliv fremmer fellesskap, tilhørighet, helse og trivsel. Her kan nevnes Kulturskolen med sine 750 elever, et moderne kultur- og aktivitetssenter med bibliotek, konsertsaler, kino og årlige begivenheter som Eventyrfestivalen og flere teater- og revyforestillinger. I musikk og ungdomsarbeidet spiller også Kirken og bruk av kirkebyggene en viktig rolle.

 

Friluftslivskommune
Det er fiskemuligheter både i Gjersjøen, som har ferskvann, og i Bunnefjorden. For turgåere er det flere alternativer. Ett av dem er å vandre med historien langs Gjersjødalen, hvor det bl.a. finnes rester etter de første sagbrukene i Norge. Faste arrangementer som Friluftslivets dag, Barnas holmenkolldag, Kolbotnvannet rundt på skøyter og "Sumprock" i Kolbotn sentrum er også populære tiltak.
Kystkommune
Oppegård båthavn
Oppegård båthavn

Kommunen har ca. 8 km strandlinje med et utall av hyggelige steder for bading og rekreasjon. Ingierstrand bad er ett av dem og det er derfor naturlig at dette er ett av indre Oslofjords mest besøkte badested i sommerhalvåret. Hit strømmer gamle og unge til for å nyte sol og badeliv på svaberg og strender. Her er flere stupebrett, og sandstrand for de minste. Like ved grensen til Oslo ligger Oppegård båtforenings småbåthavn, hvor det er stor aktivitet, bl.a. i regi av Oppegård seilforening. Med sine ukentlige regattaer og storsatsing på barn og unge, bidrar foreningen til å befeste kommunens status som kystkommune.

 

Helse- og miljøkommune
Oppegård er med i Norsk nettverk av helse og miljøkommuner og har et aktivt forhold til Lokal Agenda 21 (LA21). I kommunens styringssystem er folkehelse og miljø definert som et viktig satsingsområde. Dette innebærer en rekke tiltak for å fremme et bærekraftig lokalsamfunn. Her fokuseres det bl.a. på "det miljøbevisste mennesket", økologiske byggeprosjekter og grønt forbruk.

Kilde; oppegard.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet